Tatar z polędwicy wołowej
100 g
Śledź po japońsku
Śledź w śmietanie
Oscypek z żurawiną
3 szt.
Sałatka Cezar
350 g
Sałatka włoska
400 g
Sałatka z łososiem
Sałatka grecka
Rosół z makaronem
350 ml
Bulion czosnkowy z pierożkami
Barszcz czerwony czysty
200 ml
Barszcz czerwony z uszkami
Barszcz czerwony z krokietem
Zupa borowikowa z łazankami
Żurek z kiełbasą i jajkiem
Flaki wołowe tradycyjne
Zupa gulaszowa w kociołku
Placki po węgiersku z gulaszem wołowym
500 g
Placki po węgiersku z gulaszem wołowym 1/2
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym lub śmietaną
Misa pierogów
800 g
Pierogi ruskie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z mięsem
Naleśniki z serem lub nutellą i owocami
2 szt.
Krokiet solo
1 szt.
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
450 g
Tagliatelle z kurczakiem i grzybami
Penne z suszonymi pomidorami, brokułami i filetem z kurczaka
Kotlet schabowy
200 g
Polędwiczki wieprzowe w sosie piprznym
150 g/100 g
Karkówka z grilla z pieczarkami i cebulą
180 g/100 g
Kotlet drobiowy
Kotlet de volaille
Roladka drobiowa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie serowym
Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkiem
Stek z polędwicy wołowej w sosie z zielonego pieprzu
180 g/50 g
Duszona wołowina w sosie własnym
Gulasz wołowy z kaszą gryczaną
Sandacz w sosie koperkowym
za 100 g
Łosoś smażony soute
Dorsz soute
Ziemniaki opiekane
Ziemniaki z wody
Puree ziemniaczane
Ryż
Frytki
Kasza gryczana
Kiszona kapusta
150 g
Surówka z marchwi
Surówka z białej kapusty
Zestaw surówek
220 g
Ćwikła z chrzanem
Mizeria
Kapusta zasmażana
Bukiet warzyw
Szarlotka z bitą śmietaną
Ciasto domowe
Brownie z musem malinowym i lodami
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną